Villaförsäkringar

En villaförsäkring är en mycket bra försäkring som ger dig ersättning för mycket, men det går faktiskt att skydda sig ytterligare, utöver en villaförsäkring om man vill det. Detta gör man i så fall genom att teckna en eller flera tilläggsförsäkringar. Dessa tilläggsförsäkringar kan vara mycket bra att ha, och därför har vi skrivit denna artikel, för att du ska få lite kunskap om vilka tilläggsförsäkringar du kan skaffa.

 

Drulleförsäkringar

Kallas emellanåt även för allriskförsäkringar, och ger dig ersättning om du eller någon annan i hushållet ofrivilligt orsakar skador på dina saker där hemma. Det kan vara att du välter din TV, får något förstört av barnen och så vidare. Detta kan man ju inte få ersättning för via sin vanliga hemförsäkring, men med hjälp av en drulleförsäkring kan man alltså det!

Drulleförsäkringar tecknas i regel separat för bohag samt byggnad, så i så fall rör det sig om två olika tilläggsförsäkringar till din villaföräskring.

 

Hemelektronikförsäkring

Detta kan vara en mycket bra försäkring att ha, framför allt för den som har mycket hemelektronik där hemma, eftersom denna tilläggsförsäkring skyddar mot värdeminskning av hemelektronik, som annars är något man måste räkna med, om det skulle hända något med elektroniken. I kombination med din villaförsäkring kan du då alltså få ut ett nyärde för hemelektronik som stjäls eller förstörs av någon anledning, så att du kan köpa nytt.

Försäkringar för samlingar och specifika föremål

Detta är bra att ha om man har en samling eller något annat värdefullt där hemma. Då bör man försäkra detta separat, för att vara säker på att få ut hela värdet om det händer något, istället för att räkna med detta i lösöret som många brukar göra av ren slentrian eller okunskap. Men då kan man alltså förlora en hel del pengar om det händer något!